Filtry
–
Ostatnie sztuki
Po ogromnym sukcesie, jakim okazał się kulinarny album Wykwintna kuchnia polska wydany pod patronatem Małżonki Prezydenta, pani Anny Komorowskiej i wyróżniony trzecią nagrodą w konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Paryżu, przygotowaliśmy kolejny luksusowy album, tym razem poświęcony wykwintnym deserom polskim.Do współpracy przy tworzeniu tego niezwykłego albumu zaprosiliśmy dwudziestu trzech wybitnych cukierników, którzy na kartach albumu zaprezentują desery, wpisujące się w polską tradycję cukierniczą. Propozycje zostały opatrzone artystycznymi fotografiami tych dzieł.Oba albumy szeroko nawiązują do dziedzictwa polskiej kuchni. Innowacyjne, współczesne idee, zaskakujące rozwiązania kulinarne, nieszablonowe przepisy, których nie powstydziliby się czołowi kucharze świata to wszystko składa się na niezwykłą pozycję wydawniczą, która podbije serca koneserów.Książka odkrywa przed nami bogactwo polskich klasycznych wypieków i deserów, podanych w sposób nowoczesny i wykwintny, a także nowatorskich przepisów zaskakujących zestawieniem smaków i formą.
Ostatnie sztuki
Pozycja wyjątkowa w tegorocznej ofercie wydawnictwa, powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP.W pięknej, bogato ilustrowanej, albumowej książce znalazły się propozycje wykwintnych dań, przygotowanych przez uznanych szefów kuchni, takich jak Wojciech Modest Amaro, Karol Okrasa, Paweł Oszczyk, Marek Widomski czy Dariusz Struciński. Mistrzowie skomponowali menu zgodne z porami roku, wykorzystując tradycyjne polskie produkty w nowych daniach i smakach. Swoje propozycje przedstawiła także pani Anna Komorowska.Bardzo oryginalne potrawy zostały wspaniale zaaranżowane, dzięki czemu towarzyszące przepisom zdjęcia są w istocie artystycznymi kulinarnymi obrazami. Dodatkową atrakcją są fotografie wykonane w Belwederze, siedzibie Prezydenta RP.Wstępem tę niepowtarzalną i niezwykłą książkę kucharską opatrzyli - w wersji polskiej - prof. Jerzy Bralczyk, który skupił się na językowo-smakowych doświadczeniach, a w wersji angielskiej Jan Łoziński, przedstawiający polską historię ,,od kuchni".
Ostatnie sztuki
Po ogromnym sukcesie, jakim okazał się kulinarny album Wykwintna kuchnia polska wydany pod patronatem Małżonki Prezydenta, pani Anny Komorowskiej i wyróżniony trzecią nagrodą w konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Paryżu, przygotowaliśmy kolejny luksusowy album, tym razem poświęcony wykwintnym deserom polskim.Do współpracy przy tworzeniu tego niezwykłego albumu zaprosiliśmy dwudziestu trzech wybitnych cukierników, którzy na kartach albumu zaprezentują desery, wpisujące się w polską tradycję cukierniczą. Propozycje zostały opatrzone artystycznymi fotografiami tych dzieł.Oba albumy szeroko nawiązują do dziedzictwa polskiej kuchni. Innowacyjne, współczesne idee, zaskakujące rozwiązania kulinarne, nieszablonowe przepisy, których nie powstydziliby się czołowi kucharze świata to wszystko składa się na niezwykłą pozycję wydawniczą, która podbije serca koneserów.Książka odkrywa przed nami bogactwo polskich klasycznych wypieków i deserów, podanych w sposób nowoczesny i wykwintny, a także nowatorskich przepisów zaskakujących zestawieniem smaków i formą.Album sprzedawany z ozdobną papierową torbą.